Training

With many years as experience working at a print service provider, I have learned to support customers in mastering the Adobe Creative Suite so that they can effectively communicate in print. The goal is to keep empowering users to efficiently create using the newest features, and support them in achieving predictable output.

If you are interested in custom training in:
Adobe Acrobat
Adobe Illustrator
Adobe InDesign
Adobe Photoshop

other services include inspirational workshops and trouble shooting.
please contact me by mail lukas(at)artcoach.se

 

 

 

6 Responses to Training

 1. Anette Skåhlberg says:

  Hej!
  Jag funderar på att köpa In design för att lära mig och kunna arbeta med. Jag är författare och arbetar även med illustrationer men har inte arbetat tidigare med datorns teknik och vill gärna lära mig hur jag får in bilderna bra och layoutar en bok. Därför tror jag att In design är det rätta. Och då undrar jag vad det skulle kosta att gå en kort och intensiv kurs hos dig. Hur brukar det gå tillväga? Kan du berätta? Finns det någon smart lösning som kan lära mig snabbt och effektivt och vad kostar det i så fall?
  Varma hälsningar
  Anette Skåhlberg
  och ja, jag har ingen hemsida än men jag hoppas jag ska komma på hur jag ska göra en när jag väl kan in design, annars kanske du kan svara på vad sådant skulle kosta också? Jag är ingen rik konstnär utan en fattig författare med drömmar som ändå är beredd att betala lite för att lära sig mer.

  • artadmin says:

   Vad spännande 🙂 Vilka tider vi lever i där man som författare kan bli mer engagerad i formande av sitt verk. Bara det blir en inspiration och inte en börda. Det är klart det går att få ihop en kurs där du får lära dig programmet utifrån vad du vill med det. Man behöver ju inte diskutera hur vi löser det praktiska på nätet, men jag svarar här därför det kan tänkas vara fler i samma situation som du. Oavsett om man sen bestämmer att man inte ska göra allt finns kan det vara bra att veta vad programmen klarar av och hur man får mest möjligt ut av programmen. När jag undervisat informatörer som ska skapa företags tidningar eller planerad kommunikation på universitetet brukar man försöka få grunderna på två dagar. I min erfarenhet är det bättre med fyra halvdagar med lite tid mellan så att kunskapen hinner sjunka ner lite. Oftast vill man ha den sista tiden efter ett litet uppehåll när man fått jobba självständigt, men det kan ju finnas olika anledningar som gör att man lättast tar allt i ett block. Vilka böcker man använder beror på förkunskaper man har och hur väl man pluggar själv. Även påverkar det om man vill använda programmet på svenska eller engelska (det kan ibland bli lite krångligt om man har studie material på svenska och program på engelska, och för andra blir det för svårt att ha en engelsk bok).

 2. Annie Berglund says:

  Söker information om kurser i Adobe Acrobat Professional. Hittade din sida genom Adobe Partner Finder där det står att du är lärare och då förmodade jag att du håller kurser men kan inte hitta detta någonstans på din sida. Vill veta om jag missförstått eller bara inte kan hitta det.
  Jag vill alltså lära mig hur jag använder ovanstående program och ska använda det i mitt arbete som administratör.

  • Lukas says:

   Tack för visat intresse. Ja, jag utbildar på heltid, men har ingen kurskatalog. Just nu är större mängden utbildnIng fördelad på gymnasieskola där jag jobbar deltid och fristående kurser på olika högskolor/universitet som externlärare samt konsultuppdrag. Jag ska även ta kontakt med dig utanför forumet, så kan vi diskutera exakt vad det är du vill få ut av en kurs och lägga upp en plan hur du ska nå ditt mål utifrån dina förutsättningar. Acrobat är ett mycket stort program som används på många olika sätt i skilda arbetsflöden.

   /Lukas

 3. Josefin says:

  Hej,

  Det är ett tag sedan sidan uppdaterades – erbjuder du fortfarande hjälp med att bli bättre på indesign, illustrator och photoshop?

  Mvh
  Josefin

  • Lukas says:

   Förlåt jag har inte varit bra på att uppdatera. Mest är det kurser genom Brobygrafiska nu. Men det går att ordna utöver. Är det enklare frågor kanske det går att spela in en film som tar tag i det eller att svara via något forum.
   är en grupp där jag försöker hålla koll på frågor som dyker upp, ska även försöka bli flitigare med denna sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *